CINE POATE PARTICIPA LA ÎNVĂȚĂTURI DHARMA?

Ne străduim să facilităm accesul către Dharma tuturor persoanelor care manifestă atât interes, cât și dorința sinceră de a crea fericire autentică și de durată. Aproape toate evenimentele pe care le organizăm sunt deschise publicului, chiar dacă participanții nu sunt familiarizați cu subiectele care se discută. Stabilirea unei conexiuni cu maeștrii unei linii autentice este o oportunitate considerată extrem de benefică și din acest motiv oricine este binevenit.

Sigura excepție de la această regulă se aplică în cazul unor ceremonii sau împuterniciri speciale care necesită un grad mai înalt de angajament din partea participanților. Când astfel de evenimente au loc, aceste angajamente vor fi clar detaliate pentru a ajuta participanții să decidă daca vor sau nu să participe.

LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM

În mod tradițional, conform budismului tibetan, o sesiune începe cu o serie de rugăciuni al căror scop este de a stabili o motivație și de a cere acordarea respectivelor învățături. După această etapă, învățătorul va prezenta subiectul plecând de la un text clasic sau bazându-se pe propria sa experiență. După acordarea învățăturilor, dacă timpul permite, maestrul poate răspunde la întrebările publicului. Sesiunea se încheie cu o nouă serie de rugăciuni pentru dedicarea meritului obținut.

Trebuie menționat că, în funcție de publicul care participă și de cunoștințele acestuia în materie de budism, învățătorul poate modifica subiectul predat fără o prealabilă notificare. Acest lucru se datorează faptului că participăm la niște învățături Dharma al căror scop este aducerea de beneficii pentru cât mai multe ființe simțitoare și nu la un seminar sau workshop modern.

În cazul unor împuterniciri tantrice, ritualurile sunt mult mai complexe. De cele mai multe ori, maestrul va fi ajutat de câțiva dintre asistenții săi în timp ce  audiența va face tot posibilul să urmărească ce se întâmplă și să mențină o atitudine receptivă și deschisă.