Khentrul Rinpoché, exponent al liniei Jonang și Maestru Rime, a studiat în 11 mânăstiri sub îndrumarea a peste 25 de învățători înainte de a deveni el însuși “Khenpo” (Învățător) la mănăstirea Dzamthang Tsangwa din Tibet. În anul 1997 i-a fost acordat titlul de Maestru Rime sau maestru al tuturor tradițiilor, de către guru lui de rădăcină, Lama Lobsang Triley. Cunoștințele sale vaste si cuprinzătoare ofera Occidentului o șansă rară de a se angaja în practica budistă, beneficiind de o perspectivă non-sectariană și de acces fără precedent la cele mai profunde învățături ale Tantrei Kalachakra așa cum este ea păstrată de către linia Jonang.

Khentrul Rinpoché este considerat drept a șaptea emanație a lui Boddhisattva Akasagharba. În reîncarnările lui anterioare a apărut de două ori in Tibetul de est drept faimosul maestru yoghin Ngawang Chozin Gyatso și ca învățatul din regiunea Golok, Getse Khentrul.

În prezent, Khentrul Rinpoché este un maestru Vajra cu realizări înalte, cunoscut pentru moralitatea și puritatea sa, erudiția incredibilă, realizările meditative și neclintita sa compasiune.

Rinpoché este autorul a peste zece cărți atât în tibetană, cât și în engleză și care sunt traduse in mai multe limbi. De asemenea, rămâne un consilier al multor mânăstiri și organizații spirituale.

Dacă dorești să rămâi la curent cu toate activitățile lui Khentrul Rinpoche, poți să îl urmărești pe pagina lui de web: http://khentrulrinpoche.com